Hans & Jitka aan het woord

Hans groeide op in Oost-Groningen, terwijl Jitka in Tsjechië het levenslicht zag. Na enkele omzwervingen kwam Jitka voor haar toenmalige liefde naar Utrecht. Hans en Jitka hebben elkaar daar leren kennen in de horeca (hoe kan het ook anders?). Jitka werkte voor Hans en zij deelden de liefde en passie voor de horeca vanaf het eerste moment. Na een half jaar sloeg de vonk over tussen deze twee collega’s. 

Sinds die dag zijn Hans en Jitka dan ook onafscheidelijk en zijn ze eigenlijk geen dag meer zonder elkaar geweest. Beiden hadden een droom om ooit een eigen zaak te beginnen en die droom groeide gezamenlijk alleen maar. Het was al gauw duidelijk dat zij samen deze droom gingen verwezenlijken. 

Hans wilde daarvoor terug naar zijn roots en schoorvoetend (met een knipoog) stemde Jitka toe. Op naar Groningen dus! De locatie voor het restaurant was gauw gevonden, maar toen nog de naam. Het zou een Frans georiënteerd restaurant worden met de Franse keuken als basis. Op zoek naar een pakkende, korte Franse naam gingen Hans en Jitka op vakantie in de Elzas (Frankrijk). De receptioniste van het appartementencomplex bleef maar achter elke zin ‘voilà’ zeggen en toen wisten ze het - Voilà, de naam van hun eigen restaurant in Groningen was geboren.

Het restaurant van Hans en Jitka in Groningen heeft een open karakter. Door de grote ramen heeft u een mooi uitzicht op het UMCG en de reuring die daar gaande is. In het restaurant staan de bar en de keuken als werkplek centraal in het restaurant. U ziet hierdoor hoe uw koffie wordt bereid, of welke flessen wijn zij voor u geselecteerd hebben. U kunt door middel van een tweetal hoge tafels letterlijk aanschuiven bij de chef in zijn open keuken. Bekijk daar hoe hij de gerechten bereidt, en geniet daarna van de overheerlijke smaken die u voorgeschoteld worden. In de zomermaanden kunt u ook plaats nemen op het terras. Daar groeien de kruiden voor in de gerechten of voor uw verse munt- of kruidenthee.

Kortom: een avond bij Voilà in Groningen is met recht een (h)eerlijke eetbelevenis. Ervaar het zelf!